- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
הלכות הכשרת בשר
שאלה
שבוע טוב.
1. בשר מוכשר, על עצם, שהמשיך להגיר נוזל דמי, האם יש בעיה לבשל? ואם כן, מה דין הכלים שבושל (סיר) או נאכל בהם צלחת קורל?
2. בשר טחון שעובד על שיש, שיש לי חשש שקודם לכן הייתה עליו פיצה ולא נוקה .האם יש לזרוק?
תודה.
תשובה
ב"ה
שלום וברכה
לרוב אחר הכשרה נוזל אדמומי הוא לא דם אלא מוהל ולא אוסר.
בפשטות יש פי 60 בבשר ואם גם לא רואים בתערובת את הפיצה = מותר.
בברכה הרב חגי בר גיורא

מאכל חריף בסיר חלבי
הרב יצחק בן יוסף |
המשך טוסט חלבי נגע בסיר בשרי
כולל הלכה בית אל | ב מרחשון תשע"ה

הכשרת מחבת טפלון
רבנים שונים | י"ב תמוז תשס"ה
חלב חם על צלחת בשרית בת יומה
הרב רואי מרגלית | ה אדר א' תשפ"ב
הרבנות הראשית לישראל
בכשרות רגילה יש ג’לטין?
י"ח מרחשון תשס"ד
ליקרים ומשקאות חריפים תוצרת חוץ
כ"ח אלול תשס"ג
ההבדל בין כשרות רגילה למהדרין לעניין תרו"מ
ט מרחשון תשס"ד
מה פירוש 'באישור הרבנות'?
י"ב תשרי תשס"ד

ברכה על לחמניות מאודות ("באן")
הרב עזריה אריאל | י"א אלול תשע"ט
הורדת שירים מיוטיוב
הרב משה מאיר אבינר | כ"ג אייר תשפ"ב

איסורים בשנת האבל
הרב יצחק בן יוסף | כ"ט אב תשע"ג

בני ימא = חצי דג וחצי אדם
הרב ש. יוסף וייצן | כ"א מרחשון תש"ע
חיבוב מצוה ביין הקידוש
הרב דניאל קירש | כ"ד אייר תשפ"ב

כללי הפסיקה של המשנה ברורה
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ד אייר תשפ"ב

"נתרפאה המשפחה" וקריאת שם לתינוק
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ג אייר תשפ"ב
