• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

האם מותר להעיר למי למעשן במקום ציבורי?

הרב חגי לרר

א אדר תשפ"א
שאלה
שלום רב, במהלך השיעור למדנו רבות על הלכות עישון, ורציתי לשאול במקרה ואדם מעשן במקום ציבורי והדבר מפריע לי, האם אני יכולה לגשת ולהעיר לו? או שהדבר יגרום להלבנתו ברבים...
תשובה
שלום וברכה, ודאי שאפשר להעיר .יש בזה סכנת נפשות ואסור לו לעשן במקום ציבורי. לא מבחינה הלכתית ולא מבחינה חוקית. כמובן ראוי כמה שפחות להלבינו ולעשות מזה 'ענין' . אפשר להעיר בנימוס ובעדינות, וכך להרוויח את 2 הדברים. ברכה והצלחה וכל טוב.