ביאור לסוף ה’פתח אליהו’

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ח אייר תשפ"א
שאלה
בס"ד .שלום רב, אבקש להבין אחת ולתמיד את החלק האחרון של " פתח אליהו " דהיינו: " תם עוונך בת-ציון......עד " מנביעו דכל מקורין עלאין ".החשבון של ט"ל בגימטריא 39 וכו" .תודה מראש
תשובה
שלום רב לשואל היקר. דברי הזוהר הקדוש עמוקים ונשגבים מבינתנו, בפרט ספר התיקונים שהוא הקודש קודשים של הזוה"ק, לכן אכתוב רק באופן כללי את הרובד הפשוט שעולה מסוף המאמר שציינת: כוונת רבי שמעון (סוף הפתח אליהו - הקדמה לתיקונים), שבזמן חורבן ירושלים ובית מקדשנו שעם ישראל בצער ואין להם בית ה', גם הקב"ה בצער ולא נכנס בבית המקדש של מעלה, וזה נרמז בפסוק בשיר השירים (ה' ב'): "שראשי נמלא טל", היינו שהארה של הקב"ה נחסרת כביכול, כיון שאין שם הויה בשלמות (שם מ"ה) בזמן הגלות אלא חסר אות - ה"א אחרונה, שהיא המלכות/השכינה/כנסת ישראל, ולכן - ראשי נמלא ט"ל בלבד. ובע"ה אנו מתפללים ומצפים שיבנה בית המקדש במהרה בימנו יהיה הכסא שלם בביאת הגואל ובבניין אריאל, ויתקיים בנו הפסוק (זכריה י"ד ט'): "והיה ה' למלך על כל הארץ ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד". ברכת ה' עליכם,