- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
כלי מטבח ששמשו לצליית כבד
שאלה
בס"ד
שלום לכבוד הרב היקר
מה הדין לגבי כלי מטבח סכין/מזלג/מלקחיים ששומשו לצליית כבד, האם יחודו רק. לצליית כבד או שניתן להכשירם לכל שימוש לאחר הצלייה? בבקשה שהתשובה תהייה לשיטת הספרדים ובבקשה עם מקורות לתשובה.
תודה
תשובה
לדעת השולחן ערוך (עו,ד) מותר להשתמש ללא הכשרה הכלים והרשת. (ילקו"י עו,י. כה"ח לח.)
(לדעת הרמ"א צריך להכשיר בליבון - אפשר להניח בתנור 15 דקות בחום גבוהה)

מתארח בבית שאוכלים עוף בכשרות רגילה
הרב נועם דביר מייזלס | ל תשרי תשפ"ב

שחיטה פרה שעברה ניתוח קיסרי
מכון התורה והארץ | י"ב מרחשון תשפ"א

מה ההבדל בין "חלק" ל"גלאט"?
רבנים שונים | ד אב תשס"ד
צלית כבד בטוסטר אובן ייעודי
כולל הלכה בית אל | ג סיון תשע"ז

הרב יצחק בן יוסף
מו"צ ורב שכונה ברמת גן.ראש בית מדרש תורה או"ר ודיין בבית הדין לגיור בצה"ל. לשעבר רב זרוע יבשה וראש בית המדרש של הרבנות הצבאית.

הכשרת טוסטר במקום טבילה
ד אייר תשע"ב

נאמנות קטן בטבילת כלים
י"א אייר תשע"ב

נישואי גר עם גרושה
ט"ו אייר תשע"ב

חימום אוכל משבת לחג השבועות
ג אייר תשע"ב

שהחיינו על פירות יבשים
הרה"ג דוב ליאור | ב אדר תשס"ט

ברכה על הקשת
רבנים שונים | ו מרחשון תשס"ט

מה אומרים בניחום אבלים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ו תמוז תשס"ח

ברכה על נטיעת עצי פרי
מכון התורה והארץ | כ"ב אב תשס"ז
תפילה לנשים
כולל הלכה בית אל | ט"ו שבט תשפ"ג

האם תורה שבעל פה היא המשנה? - המשך
הרב שמואל אריאל | י"ד שבט תשפ"ג
