שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

כלי מטבח ששמשו לצליית כבד

undefined

הרב יצחק בן יוסף

ו אייר תשפ"א
שאלה
בס"ד שלום לכבוד הרב היקר מה הדין לגבי כלי מטבח סכין/מזלג/מלקחיים ששומשו לצליית כבד, האם יחודו רק. לצליית כבד או שניתן להכשירם לכל שימוש לאחר הצלייה? בבקשה שהתשובה תהייה לשיטת הספרדים ובבקשה עם מקורות לתשובה. תודה
תשובה
לדעת השולחן ערוך (עו,ד) מותר להשתמש ללא הכשרה הכלים והרשת. (ילקו"י עו,י. כה"ח לח.) (לדעת הרמ"א צריך להכשיר בליבון - אפשר להניח בתנור 15 דקות בחום גבוהה)
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il