• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

איך אני יכולה להתקרב לה’?

הרב יצחק גרינבלט

ז סיון תשפ"א
שאלה
מאז ומתמיד הרגשתי חיבור חזק נורא לדת וכל פעם שאני מבקרת בירושלים בכותל ובמקומות רוחניים מבחינה דתית אני מרגישה שייכת ושלווה מסויימת, אני מרגישה שאני מתרחקת מהשם ואני מרגישה מבולבלת וחוסר נוחות איך אני מתקרבת בחזרה ואיך אני יכולה להתקרב עוד יותר לאלוקים?
תשובה
בס"ד שלום לך. קראתי את מכתבך ומאוד הבנתי אותך. התחושות שאת מרגישה הן מאוד אמיתיות, כי במפגש עם מקור של קודש, הנפש של האדם רועדת, מקבלת זעזוע חיובי, ממש כמו חיבור לא מקור עצמה, מקור של חיים. אך החיבור הזה שמטלטל את האדם שיש לו פתח לחיבור, לא מתמיד. כמו דברים רבים בחיים שלנו, ההתפעלות וההתרגשות עוברות לאחר זמן, ולכן אי אפשר לבנות עליהן. בניגוד לעולם הרגשות, העולם השכלי יציב יותר, ולכן בו יש יותר מקום לבניין. כמובן אין זה אומר שאין מקום לעולם החווייתי והרגשי, אך זה אומר שצריך לדעת את המקום שלו, שהוא מהווה דחיפה וחיבור לדברים, אבל לעולם לא יחליף את השכל. לכן, כדי שתצעדי קדימה, חשוב מאוד שתתחברי למסלול של לימוד תורה, לימוד של הלכות מעשיות ולימוד של תוכן כללי של בירור אמונה ולימוד יסודות הקשר עם אבינו שבשמים. לימוד זה יבנה בך בעזרת ה' את הקשר באופן השלם שיובל אותך להיות במקום אחר מהמקום שאת נמצאת היום. לימוד זה גם יוציא אותך מתחושת הבלבול, וייתן לך המון בהירות בחיים. חשוב שהלימוד הזה יהיה מודרך מתוך היכרות אישית, ולכן אני מאוד מציע לך לבנות קשר עם מישהי שתשמח לעזור לך, מישהי שיש לה רקע תורני, שתוכל להדריך אותך ולכוון אותך למה שמאתים לך. כדי שאוכל לעזור לך באופן המעשי, אשמח שתכתבי לי מעט פרטים עלייך, כגון מקום מגורים, גיל ואמצעי קשר ואשמח לעזור באופן המעשי. חזרי וכתבי לי את הדברים כדי שאוכל לקדם אותם. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.