- הלכה
- שאלות כלליות
בישול בירה ביתית לפי ההלכה
שאלה
שלום רב, אני מבשל בירה בבית ויש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה ברורה. עד עכשיו הנחתי שאם מתירים לשתות בירה (ללא שום תוספות) גם בלי הכשר אז למה שתהיה בעיה בבירה שאני מכין בבית, שהיא גם בלי תוספות, אך כבר לא ברור לי איך לנהוג מתשובות שונות שנתקלתי בהן בנושא.
א. הבירה שאני מכין היא מהמרכיבים הבסיסיים בלבד (גרעיני לתת, לתת נוזלי, כשות, שמרים וסוכר ענבים) ללא תוספות שונות. יש צורך בכשרות למוצרים או לחנות?
ב. לגבי השעורה/חיטה הבנתי שאם היא מחו"ל אז צריך לבדוק לגבי חשש חדש? ואם היא נקצרה לפני פסח אז מה לגבי חמץ שעבר עליו הפסח?
ג. בשלב הסינון, צריך לדאוג שהחורים במסננת יהיו בגודל מסויים בגלל חרקים? אם כן איזה גודל צריך?
ד. אם כל המוצרים מגיעים ביבוא לא עושים מעשר? ואם חלק מהארץ?
תודה רבה וסליחה על הריבוי בדינים שנשאלו, תזכו למצוות.
תשובה
בס"ד
שלום וברכה
א. כל המוצרים הטבעיים 100% אין בהם צורך בהכשר (גרעיני לתת, כשות). כל מוצר מעובד בד"כ צריך הכשר (שמרים, לתת נוזלי). בימינו יש לכל המוצרים הללו כשרות וראוי לקנות מוצרים אלו שיש בהם כשרות.
ב. בתקופה זו (סיון) של השנה אין בעיית חדש.
ג. לפחות 100 מ"ש.
ד. כל מוצרי חו"ל אין בהם מעשרות, ומוצרי הארץ יש צורך להפריש, אלא א"כ יש עליהם כשרות.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
חימום אוכל במיקרוגל טרף
הרב בנימין במברגר | ג ניסן תשע"א

כיריים אינדוקציה – כשרות בכל השנה ובפסח
הרב שמואל אריאל | ל אדר א' תשע"ט
מיקרוגל טרף
הרב בנימין במברגר | י"ח אדר ב' תשע"ו

איזו חנות צריכה תעודת כשרות?
מכון התורה והארץ | כ"ה ניסן תשפ"א

מכון התורה והארץ

כרוב ניצנים
כ"ה טבת תשס"ג

הברכה על פופקורן
א כסלו תשס"ג

ביעור פירות שביעית לאחר זמן הביעור
ד תשרי תשס"ג

נתינת מעשר ללוי מטבל ודאי בזה"ז
ו שבט תשס"ג
ישיבת שבעה על אח מאבא
הרב בנימין במברגר | כ"ג טבת תשס"ח

השלכת ציפורניים
הרב עזריה אריאל | כ"ז ניסן תשע"ד

דינים שונים בשנת אבל
הרב עזריה אריאל | כ"ב סיון תשע"ג

תפילה בציבור לחולה בשפעת מדבקת
הרה"ג יעקב אריאל | ה שבט תשע"א

בישול בכיריים "אידוקציה" לתבשילים של שבת
הרה"ג יעקב אריאל | ג שבט תשפ"ג

שמיעת שיחה מקונסרבטיבי
הרה"ג יעקב אריאל | ד שבט תשפ"ג
לשאול משהו בהלכה כשהידיים לא נקיות, או כשבשירותים
הרב דניאל קירש | ד שבט תשפ"ג
