• צניעות בלבוש

האם עדיף לשחות בבריכה עם חולצה?

הרב אלישיב קפקה

י"א תמוז תשפ"א
שאלה
למדנו בשו"ע (או"ח ג, ב) "לא יגלה עצמו כי אם מלאחריו טפח ומלפניו טפחיים" - הרי שיש ענין להיות צנוע אפילו במקום שמיועד לאי-צניעות (ולכאורה מדברים בגילוי הגב והבטן). מה ההבדל בין זה לגילוי מקומות מכוסים כששוחים בבריכה. (בשני המקומות אין זה נחשב כפגימה בצניעות)? (האם יש הבדל בין שירותים שלנו ובית הכסא שלהם)?
תשובה
בס"ד שלום רב, העקרון הוא לשמור על הצניעות ככל הניתן לפי הצורך ולפי אותו המקום. אכן בזמנם בית הכסא היה שונה משל ימינו. עיין בספר פסקי תשובות על סימן זה. בהצלחה,