שאל את הרב

  • הלכה
  • פירות וירקות
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
האם מותר לאכול כרוב אשר נחתך לריבועים קטנים והושרה במים עם מלח וחומץ ולאחר מכן נשטף וזהו? כלומר - לא בדקו אותו מאחר והוא כבר היה בצורת ריבועים.
תשובה
בס"ד שלום רב, לפני שנים ערכנו בדיקות מעבדה (חובקרת אמונת עתיך 8 עמ' 45) של כרוב ומצאנו שיש חרקים (בפרט טריפסים) שנמצאים אפילו בשכבה השמינית של הכרוב. כיוון שהכרוב נגוע מאד (ברמה של רוב) אין לאכול אותו ללא בדיקה כמבואר בשולחן ערוך יו"ד סי' פד סעי' ח. לענ"ד חיתוך לריבועים קטנים אינו מועיל, וצריך להפריד בין השכבות. הדרך לעשות זאת, היא לחתוך את הכרוב לארבעה ולהפריד בין כל השכבות. לאחר מכן לשטוף היטב גם בקפלים, והתבונן שאין חרקים. שורה תחתונה, נראה לי שאין לאכול את הכרוב בדרך שתוארה לעיל. בברכת התורה והארץ, יואל פרידמן מאמר אמונת עתיך לעיל, קישרית מצ"ב: http://www.toraland.org.il/00817.htm
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il