• ספרי קודש וגניזה

קלף מזוזה שבטעות נזרק לפח

הרב נועם דביר מייזלס

י"א אלול תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב. החלפתי קלף מזוזה לחדשה בדלת הכניסה. את הקלף הישן שמתי בשקית על מנת שאוכל לתת בבית חב"ד לגניזה שאלך לשם, שוב. לאחר יומיים לא מצאתי את השקית עם הקלף ייתכן כי בטעות נזרק לפח. רציתי לדעת מה עושים. בברכה. רותי.
תשובה
שלום וברכה. מכאן והלאה יש להזהר בקדושת מזוזות ובכלל בכל העניינים שבקדושה הטעונים חיזוק, וטוב אם תפרישו תרומה קטנה לארגון המתעסק בזיכוי הרבים בענייני מזוזות ותשמישי קדושה. ברכת ה' עליכם, תשובה דומה בעניין מזוזות שנזרקו בטעות