• השכמת הבוקר ושינה

הליכה לשרותים בתדירות גבוהה

הרב אביעד תפוחי

ג אדר א' תשפ"ב
שאלה
שלום, אדם ששותה הרבה והדבר גורם לו ללכת פעמים רבות לשרותים, האם עליו לברך לאחר כל פעם או שניתן לברך פעם אחת עבור כמה פעמים שהלך?
תשובה
שלום וברכה. המשנה ברורה (סימן ז, ס"ק ב. הובא להלכה גם בשו"ת יביע אומר, ח"ט, סימן ב) דן בשאלה מעין זו באדם שנוטל תרופה משלשלת. ופסק שצריך לברך בכל פעם שהולך לשירותים. אמנם אם בשעה שבא לברך כבר מרגיש שצריך ללכת שוב לשירותים, הרי שאינו יכול לברך באופן זה ולכן ילך שוב לשירותים ורק אח"כ יברך. כל טוב.