• מעשר כספים - כללי

מעשר כספים

הרב אביעד תפוחי

ט"ו תמוז תשפ"ב
שאלה
היי אני רוצה להתחיל לתרום מעשר ואני לא הבנתי משהו, צריך לעשר מכל הכסף שיש לי כרגע? חוץ מזה רשמתי את הכסף שהרוחתי החודש בדיוק אבל חלק קטן ממנו בזבזתי ואני לא יודעת על מה וכמה, אם עכשיו אני יתרום עשירית מכל הכסף שיש לי ושהפקידו לי החודש זה נחשב?
תשובה
שלום וברכה. מצוה גדולה לתת מעשר כספים, אך כיון שלדעת הרבה מהפוסקים זה לא חובה אלא מנהג טוב, כדאי לומר בלי נדר לפני שמתחילים להפריש. לשאלתך, א. בפעם הראשונה צריך להפריש מכל הכסף שיש כעת. ולאחר מכן מידי חודש יש להפריש מהרווחים. ב. לא הבנתי לגמרי את שאלתך, אם את יודעת כמה הרווחת את מפרישה עשירית מהסכום שהרווחת, מדוע זה משנה על מה הוצאת חלק מהכסף? בהצלחה רבה.