• שאלות כלליות

שימוש חוזר בבול דואר שלא הוחתם

הרה"ג דוב ליאור

י"ד תמוז תשס"ה
שאלה
במקרים רבים מגיע אלי דואר כאשר חותמת הדואר הוטבעה על המעטפה אך לא על הבול. (בפרט כאשר יש כמה בולים ורק חלק מהם מוחתם). מעשית, אין מניעה לגזור את הבול הנקי ולהדביק אותו על מעטפה אחרת שאשלח. האם הדבר מותר?
תשובה
לכאורה הדבר דומה לאדם שהלך ברחוב ומצא מעטפה מבויילת על הרצפה, שברור שמותר לו להשתמש בזה. וזה שהמכתב נשלח אליך, זה נחשב כאילו "מצאת" מעטפה מבויילת בתיבת הדואר שלך, ולא ברחוב. ועוד, ההנהלה של רשות הדואר יודעת שלפעמים לא מחתימים את הבולים, והיא מוחלת על זה. אמנם ממידת חסידות לא להשתמש במעטפה זו.