• שבת ומועדים
  • הלכות יום הכיפורים

צחצוח שיניים ביום כיפור למצטער

הרב נועם דביר מייזלס

ט תשרי תשפ"ג
שאלה
שלום מה ההלכה לאדם שמצטער מאוד לא לצחצח שיניים- בלי מים? האם מותר לצחצח במברשת יבשה עם משחת שיניים ולירוק? האם אפשר לנקות את הפה עם מי-פה ולירוק? מדובר עבור אדם שמצטער מאוד, ומתקשה לדבר אפילו במצב כזה תודה
תשובה
שלום רב. במקרה שלך, כיון שמדובר בצער רב, ניתן להקל לצחצח בעדינות (אם אין חשש ליציאת דם), עם מעט נוזל מר או חריף שאין בו הנאת החיך. מקורות: ראה שו"ע (תקס"ז ג') מ"ב (שם סקי"א), שיש חילוק בין שאר צומות, שבהם התירו לשטוף את גרונו במעט מים ולפלוט, משא"כ ביום הכיפורים, מכל מקום בנידון שלך, שיש צער רב וקושי לדבר, יש מקום להקל כאשר הנוזל מר ואינו ראוי לשתיה, ואיו בו הנאה לחיך. גמר חתימה טובה,