בנים בצוות

הרב חגי לרר

ו כסלו תשפ"ג
שאלה
היי, אני יודעת שבאופן כללי לא לדבר סתם ככה עם בנים אבל אני בסניף בצוות שהוא מעורב, אני כן משתדלת לא לדבר על סתם דברים עם הבנים אבל לפעמים הרכזים קובעים זמנצים שזה סתם זמן גיבוש לצוות ותכלס חוץ מהרכז, שאר הבנים קטנים ממני בשנה, כאילו ממש שכבה מתחתיי (בצוות אני הכי מבוגרת אחרי הרכזים).. הקטע הוא שאני כן משתדלת אבל בזמנצים קצת קשה להימנע מזה כי חוץ מגיבוש אין פואנטה למפגש הזה, אני אישית לא אוהבת דברים שהם סתם לגיבוש וכאלה אבל אמרו לי שזה חשוב בשביל התפקוד של הצוות ויש לזמן הזה ערך כלשהו וזה לא סתם שדואגים שיהיה כל כמה זמן.. אז אני כן באה אבל אז מה? כן יש שיח בין הבנים לבנות.. אז רציתי לדעת מה נכון בסיטואציה, אני לא באה סתם ופותחת איתם שיחה פשוט כדי לדבר או משהו אבל יוצא שמדברים.. בקיצור מה לעשות? עד כמה זה בעייתי למרות שהם קטנים ממני? ואם יש לך עוד משהו להוסיף בנושא, אני אשמח
תשובה
שלום וברכה אין משמעות לכך שהם קטנים ממך בשנה. דיבור כזה באופן כללי בין בנים ובנות בגילאים הללו ,הוא לא נכון ובריא. אמנם גם סניף מעורב לכתחילה הוא לא הדבר האידיאלי אך אם כבר יש סניף מעורב, יש גם צורך במדריכים שיכולים להוסיף ערכים ותכנים טובים לחניכים. אך צריך ליצור מצב שהמדריכים לוקחים את הסניף קדימה ולא מתערבבים בינם לבין עצמם, מבלבלים את עצמם וגורמים לבעיות צניעות, מחשבות לא טובות כד' . לכן צריך לחשוב היטב מה עושים בזמנים הרקים, ואולי ליצור חבורה של בנות כמוך שחשובה להן ההלכה והצניעות ולהעביר את הזמן הזה יחד, ולא בערבוב מיותר. חילך לאורייתא- כל הכבוד , זו משימה לא פשוטה ואני סמוך ובטוח שתעמדי בה בהצלחה גדולה.