שאל את הרב

קטגוריה משנית
undefined
שאלה
בישלתי מרק ירקות ללא בשר בסיר חלבי, בטעות השתמשתי באבקת מרק בשרית, מה דין המרק והסיר?
תשובה
צריך לבדוק כמה אחוזים מאבקת המרק הם בשר. על קופסא אחת שאני ראיתי כתוב שהבשר המעורב באבקה הוא פחות מארבע אחוז. כשמבשלים מרק אנו שמים מעט אבקת מרק בסיר ומוסיפים מים וירקות כך שכמות הבשר קטנה עוד יותר. ולא נותנת בכלל טעם במים. למעשה רק אם יש במרק לפחות 1.6% בשר, המרק בשרי, ואם אין כמות כזו, וזה מה שקורה בדרך כלל, המרק פרווה לחלוטין, הסיר לא צריך הכשר והשותה מרק כזה אינו נחשב לבשרי ואינו צריך להמתין לפני אכילת חלב. לכתחילה אין לבשל מרק כזה בסיר חלבי ואין לאוכלו עם חלב. תוספת למעיינים: אמנם אבקת המרק נועדה להטעים את התבשיל וכלל נקוט בידינו "כל מילתא דעבידא לטעמא אפילו באלף לא בטיל", אך התבלינים שבאבקת המרק הם שנותנים את הטעם ולא העוף עצמו.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il