• במהלך העבודה

צניעות בעבודה

הרב ש. יוסף וייצן

ב אב תשס"ה
שאלה
אני נער בן קרוב ל-16. לפני מס’ שבועות התחלתי לעבוד במקום מסויים שחלק מהעובדים שם דתיים וחלקם עדיין לא גילו את האמונה אשר טמונה בליבם. מדי פעם לצערי בלי שימת לב, חלק מהעובדות שם נוגעות בי ללא רשותי כמובן מתוך אמירת שלום וכו’ ע"י נתינת טפיחה על הגב וכו’. יש להדגיש ששאר העובדים במקום הינם מבוגרים. שאלתי אל הרב היא האם אני צריך להעיר לאותן עובדות על כך - ובזה אני עלול לפגוע בהן כי להן בכל אופן אין כל כוונה רעה. או שאני יכול פשוט יותר להתאמץ שזה לא יקרה ע"י ניסיון להתרחק מהן - ובכך אני לא אפגע בהן. יש להדגיש שבעבודתי במקום אני מרגיש שליחות בכך שאני מראה לאחינו החילונים שאנחנו הנוער עם הכיפות הסרוגות לא מפלצות אלא גם בעלי רגש ומוסר.
תשובה
אתה יכול בנעימות ולא בשעת מעשה לבקש מהעובדות לכבד את מנהגך. אתה יכול לעשות זאת בסוף יום עבודה בו תבקש מהם על ידי נתינת מכתב. אתה יכול לתת את המכתב בכל יום לעובדת אחרת. בכל אופן הקפד על הצניעות שהרי גם זאת חלק מרכזי מהצניעות שלנו.