• זקן ופיאות

לקצר/לסדר את הזקן

הרב דוד חי הכהן

ט"ו אדר תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה שאלתי היא כזאתי שאני בחור רווק שמגדל זקן ויוצא לשידוכים אך הבחורה דורשת לקצר/לסדר את הזקן ואני לא מרגיש בנוחות עם זה ורציתי לדעת מה הרב ממליץ
תשובה
נראה לענ"ד שאין זה ראוי שהמשודכת תתערב בענין שנוגע לקדושה וטהרה. אמנם כדאי להחליק את הזקן ביד או במים כדי שלא להיראות פרוע. אמנם על פי שורת הדין אין איסור בסידור הזקן וגם גדולי תורה נהגו להקל בזה. כך שאין בזה איסור רק הידור מצוה, ובל אופן לא ראוי מצידה לקבוע איך תיראה בצורה יהודית.