- שבת ומועדים
- הכשרת כלים
שאלה
שלום כבוד הרב, יש למשפחתי סיר פויקה שלא בושל בו חמץ גמור רק ירקות ומים עם רוטב עגבניות וקיטניות למיניהם.
לא הספקנו להכשירו לפסח, אך גם לא היה ממש צורך, מפני שלא שומש לבישול חמץ גמור (אנו אוכלים קטניות בפסח).
האם ניתן להשתמש בסיר זה בחול המועד?
תשובה
שלום וברכה.
כמעט ואין מציאות שלא נכנס בטעות חמץ כלשהו אפילו פעם אחת בסיר ה'פויקה' (בפרט שלכך הוא נועד), לכן כדי להכשיר אותו צריך לעשות לו הגעלה. אולם היתר הכשרת כלי בפסח ע"י הגעלה תלויה במחלוקת המחבר והרמ"א, והיוצאים ביד רמ"א נוהגים להחמיר בדבר (אפילו אם הכלי אינו בן יומו), כיון שחמץ בפסח אוסר במשהו ובהגעלה הוא חוזר ובולע, אולם אם יש אפשרות ללבן את הכלי (אפילו ליבון קל) אז ניתן להכשירו לכל הדעות כמבואר ברשב"א. אמנם יש מקום לדון להקל גם לבני אשכנז בהגעלה כיון שיש בנידון השאלה ספק ספיקא, מכל מקום ראוי להחמיר מחמת חומרת איסור חמץ בפסח.
למקורות בנידון השאלה ראו תשובה 'הכשרת תנור בחול המועד'
בברכת מועדים לשמחה,