ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

מליחה - וחליטה

הרה"ג דוב ליאורכ"ו טבת תשס"ו
412
שאלה
בערוך השולחן סימן סט סעיפים לד- לט דן בשיעור זמן המליחה, ועולה מדבריו שאין מח’ בין הרמב"ם שמצריך חליטה לבין מנהגנו למלוח כשעה, משום שהרמב"ם דיבר על מליחה בשיעור של 18 דק’ ולכן צריך גם חליטה, ואנו נוהגים למלוח שעה ולכן א"צ בחליטה. אני שואל אם נוכל לסמוך על ערוך השולחן לכתחילה (ולא רק לצורך אורחים או בערב שבת) שלפי דבריו כל העדות יוכלו להסתפק במליחה של 18 דק’ ואחר כך לחלוט את הבשר.
תשובה
לא נהגו כערוך-השולחן בזה, אלא רק לצורך חולה.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il