• הנהגה בהם ועוד

הרהור בדברי תורה במקלחת שבשירותים

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו טבת תשס"ו
שאלה
יש לנו מקלחת בשירותים. האם מותר לי לענות לשאלה כשאני מתקלח, והמקלחת בשירותים? האם מותר לי להרהר בדברי תורה בזמן המקלחת?
תשובה
יש מחלוקת בין האחרונים, האם שירותים שלנו נידונים כבית-הכסא שבזמן הגמרא, או שמפני שהם נקיים יותר אין להם דין בית-הכסא. למעשה נראה לפסוק שלענין דיני דאורייתא נחמיר, ולעניין דיני דרבנן נקל. לכן, אין להרהר שם בדברי תורה (שזהו איסור תורה להרהר במקומות המטונפים), אבל מותר לדבר שם דיבורי חול.