• גדולי ישראל ורבנים

גדלותו התורנית של הרצי"ה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ה טבת תשס"ו
שאלה
רציתי לשאול האם הרצי"ה היה כל כך גדול בדורו גם מבחינת בקיאות וידע עצום בש"ס ופוסקים, מכיוון שכשמדברים על הרצי"ה מדברים על הנהגתו בהלכות הציבור השעה ולא על גדולתו ההלכתית?
תשובה
מי שרוצה להכיר את גדלותו של מו"ר הרב צבי יהודה זצ"ל בש"ס ובראשונים ואחרונים יכול ללמוד זאת מהערות שלו בסוף משפט כהן ודעת כהן וכו', שם אפשר לראות את הקף הידיעות בש"ס בראשונים והאחרונים ואת הברורים העמוקים. גדולתו התורנית בכל התורה היא זו שנתנה לו את העוצמה הרוחנית בהנהגתו בהלכות ציבור.