- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
שאלה
מה דינו של תבשיל פרווה בכלי בשרי נקי שלא בושל בו דבר ב-24 שעות שלפני בישול הפרווה?
תשובה
לכתחילה אין לבשל אורז ושאר מאכל פרוה בסיר בשרי על מנת לאוכלו בכלי חלבי וקל וחומר עם מאכל חלבי כמו אשל וכדומה. אמנם, אם המאכל איננו חריף ואיננו מטובל בתבלינים בעלי טעם חזק ומאז הבישול האחרון (הבשרי) עברו עשרים וארבע שעות, יש מקילין להיתר הבישול הנ"ל. ברור שהדרך המתוקנת שיהא סיר מיוחד לאורז, לדגים ולכל מאכל פרוה ולא להיכנס לספקות הלכתיות.