• שאלות כלליות

כשרות ג’לטין במוצרים

הרה"ג יעקב אריאל

ה אדר תשס"ו
שאלה
1. האם כאשר ג’לטין אינו מופיע בתיאור המוצר ניתן להניח בוודאות כי הוא איננו חלק מהמרכיבים? 2. האם כאשר מצוין ג’לטין במוצר (השאלה מכוונת כלפי שטראוס בעיקר) הכוונה לג’לטין שאינו בספק (דגים או צמחי)?
תשובה
1. בדרך כלל אם יש ג'לטין הוא מצויין. 2. סתם ג'לטין עשוי מעורות ועצמות של בהמות טמאות או של נבלות וטרפות ובכל זאת רבים הכשירוהו כי לא מדובר בבשר ממש וגם הוא עבר עיבוד עד שנפסל מאכילת כלב, אם המדובר בג'לטין מדגים הדבר צריך להיכתב במפורש.