• שאלות כלליות

להיות רבנים או מקצועות חופשיים?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"א ניסן תשס"ו
שאלה
בדור של היום חשוב שיהיו עו"ד, רופאים, אנשי צבא וכמובן רבנים. איך האדם ידע לאיזה כיוון ללכת, רבנות או אחר, כמו כן, במצב של היום אין בעיה גדולה לעבוד במקום חילוני, הרי איך בן תורה יכול לעבוד ובכך להיות בקשר עם נשים, מה עם שמירת העיניים, ובעיה נוספת בעבודה זה שמאוד קשה לקבוע עיתים לתורה... מה עושים?
תשובה
א. אדם צריך לעסוק בדבר המתאים לו לפי תכונותיו. מי שמתאים לו להיות מורה או רב יעסוק בהוראה או ברבנות. ומי שאין לו התכונות המתאימות לכך יעסוק במקצוע המתאים לו והכל לשם שמים. ואם אינו יודע להחליט מה מתאים לו יתיעץ אם רב ויועץ והוא יעזור לו לבחור את המקצוע המתאים לו. ב. אכן יש קושי לבן תורה לעבוד במקום מעורב. ועליו לנהוג בכללי הזהירות הדרושים על מנת לשמור על הצניעות ועל הקדושה. ומי שאין לו את הכוחות לנהוג בזהירות עליו להמנע מלעבוד במקום שיכול להביא אותו למכשול.