• תהלים ותפילות אישיות

מיואשת מלהתפלל...

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ח אייר תשס"ו
שאלה
אני מתפללת כבר הרבה מאד זמן, כשמונה חודשים, על כך שאזכה לפרי בטן ועדיין לא נעניתי אלא המצב רק הולך ומחמיר, ובגלל זה אני רוב היום עצובה ומדוכאת. לא רק שאני התפללתי אלא גם אבי הכניס ספר תורה, ומקיים שיעור תורה ותהילים עבור זה. אשמח לדברי עידוד, הסבר ותמיכה.
תשובה
אין כל הצדקה להיות במתח ועצבות אם יש עיכוב בכניסה להריון, אלא אם עברו כמה שנים. ואז יש דרך לטפל בדבר. ובדרך כלל יש פתרונות. ככל שתיהי יותר רגועה ירבו הסיכויים כי העצבות היא גורם מעכב. על כן תיהי בשמחה וכל עכבה לטובה. וד' יברך אותך וימלא משאלות לבך לטובה.