• השבת אבידה

תיק שבעליו נעלם

כולל דיינות פסגות

ח סיון תשס"ו
שאלה
האוטובוס לרחובות המתין בתחנה המרכזית לשעת היציאה שנקבעה לו. אביאל עלה לאוטובוס והתיישב בכסא פנוי. אביאל הביט בשעונו וראה שיש לו עוד מספיק זמן לקפוץ לקיוסק הסמוך ולקנות בקבוק שתיה. אביאל הביט סביבו וראה פרצוף מוכר. הוא לא זכר בדיוק מי זה, אבל הוא ידע שהוא גר גם כן ברחובות. אביאל פנה אליו ואמר: "תוכל בבקשה להשגיח על התיק שלי לשתי דקות? אני רק יורד לקנות שתיה." אותו אדם, אלחנן שמו, ענה: "אין בעיה, שים את זה פה ואני אשגיח על התיק". עברו שתי דקות, עברו שלוש ואביאל לא מגיע. לפתע סגר הנהג את דלתות האוטובוס והחל ליסוע. אלחנן נלחץ ולא ידע מה לעשות. מה הוא יעשה עם התיק שלא שייך לו?
תשובה
שלום רב, אלחנן נחשב שומר אבידה, ומוטלים עליו כל חיובי השבת אבידה (כולל הכרזה, ושמירה על החפץ). בכבוד רב, הרב יוסף ללום.