• שבת ומועדים
  • חודש אלול

תמיד אפשר לתקוע בשופר?

רבנים שונים

כ"ב תמוז תשס"ו
שאלה
לפני כמה ימים קניתי שופר חדש וכשר, איני מוצא בהלכות שופר מתי מותר לתקוע בשופר, האם כאשר אני מתפלל בבית מותר לי לתקוע בשופר, האם תוקעים רק בראש השנה, מתי אפשר לתקוע לצרכי לימוד, והאם כל אחד יכול לתקוע והאם יש שעות או ימים מסויימים שבהן אסור לתקוע בשופר?
תשובה
מצד החיוב תוקעים בשופר רק בראש השנה ובחודש אלול. בשאר ימות השנה אין מנהג וגם אין ענין לתקוע בשופר. אם בכל זאת אתה רוצה לתקוע בשופר כל יום, כדאי לעשות זאת רק בבית ולא בבית הכנסת. כמו כן תעשה זאת לאחר התפילה ולא בזמן התפילה. בשבתות ובמועדי ישראל אסור לתקוע בשופר. כמו כן כדאי לבדוק עם השכנים שאין הקול השופר מטריד את שלוותם [כגון בשעות המנוחה וכדו']. הרב שלמה רקובסקי