• תורה, מחשבה ומוסר
  • הפצת יהדות

שיעורי יהדות לחילונים

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ט אב תשס"ו
שאלה
אני בוגרת יב’ ובשנה הבאה אני הולכת להעביר שיעורי יהדות בבתי ספר חילונים, ולעבוד עם נוער חילוני. מאחר וישנם מפגשים רבים עם בנים חילונים, עלתה בראשי שאלה. מצד אחד, ישנה בעיה הלכתית לשיחה עם בנים, ומצד שני אם אנחנו לא נעשה את העבודה הזאת אז הם לא יקבלו את ההדרכה הדתית משום מקום אחר. אני יודעת כי הבנות שלפנינו דיברו ושמרו על קשר עם הנוער, ובכך סייעו להם להתקרב לדת ולא לשנוא את החילונים. איפה הגבולות? איך אפשר לשמור על קשר, להיפתח ולעזור לנוער- בנים חילונים, בלי להתחספס ולעבור על גדר ההלכה?
תשובה
מסובך מאד ללמד נערים חילוניים שאינם רגישים לענין הצניעות. צריך להתאמץ מאד שתלמדי רק נערות ולא נערים במיוחד אם הם בוגרים. בכל אופן אם קורה באופן שאינו קבוע ללמד נערים צריך דווקא להיות קיצוני ולהקפיד מאד בענין הצניעות. דווקא במציאות זו תקפידי על דברים אפילו אם במקומות אחרים את אינך מקפידה. בנוגע לקשר ארוך טווח לא להיכנס לכך. ברגע שיש בחור שמתעניין תעבירי אותו לבחור דתי וכד' שהוא ימשיך איתו בקשר בעניני יהדות.