שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

הכשרת כבד בתנור

undefined

הרב שלום אילוז

י"ז תשרי תשס"ז
שאלה
א. ידוע לי שצריך להשאיר את התנור פתוח כשמכשירים כבד. האם אפשר לשים כף עץ בין התנור ובין הדלת וכך התנור לא סגור לגמרי, האם זה מספיק? ב. ידוע לי כי לאחר ההכשרה צריך להכשיר את התנור, האם הדלקתו לחום מקסימלי במשך 20 דקות על החום הגבוה ביותר מספיקה? (מדובר בתנור בשרי)
תשובה
א. אין צורך להשאיר את התנור פתוח בזמן הכשרת הכבד ובלבד שהכבד מונח על רשת וכדו' שיאפשר לדם לצאת. ב. כן.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il