• נישואין

מילואים בשנה הראשונה לנישואים

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז טבת תשס"ז
שאלה
לפני חצי שנה באתי בברית הנישואים. ידוע לי כי על פי ההלכה אין מגייסים אדם בשנה הראשונה לנישואיו כאשר לא מדובר במלחמת מצווה. זומנתי לשירות במילואים לתקופה של 24 יום מתוכם שבוע אימון והשאר תעסוקה של שמירות בעוטף אילת. היחידה בה אני משרת בשלבי הקמה ואינה לוקחת חלק במבצעים מיוחדים ומורכבים אלא מבצעת פעילויות אבטחה שוטפות. האם עליי לבצע רק את האימון לפי ההלכה? בנוסף, אשתי לא היתה רוצה שאלך למילואים. אני מעוניין לנקוט בגישה הלכתית ולשאת באחריות להשלכות מעשי (סירוב גיוס במקרה שכך תורה לי ההלכה). לא אוכל לשאת רמיסת הלכה מצד הצבא/המדינה, כאשר הדבר בשליטתי. על כן אשמח לקבל תשובה הלכתית לנושא, האם מצד ההלכה עליי להתגייס או לא?
תשובה
טרם זכינו שהמדינה תלך לפי הדרכת התורה בזה. מאידך, במלחמת מצוה חובה על כולם לצאת למלחמה, והרי אנחנו במצב של "חצי" מלחמה עם הרשעים שבקרבנו וסביבנו. תבקש שיוותרו לך על המילואים, אבל אינך יכול לדרוש שיוותרו על המילואים.