• נהלי בית הכנסת

שינוי נהלים בבית הכנסת

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב טבת תשס"ז
שאלה
בבית הכנסת בו אני מתפלל אין ועד נבחר ומנוהל עד כה ע"י שני אנשים בלבד(גבאי ורב בית הכנסת שאינו בעל תעודת הסמכה, ללא מתן דין וחשבון כספי תוך קביעת נהלים שרירותיים ללא התייעצות עם הציבור. היום אני מנסה להוביל מהלך של קיום בחירות לועד ושינוי מס’ דברים לטובת הציבור, כאשר הרב טוען כי אני מסית וגורם למחלוקת ומזהיר את האנשים לבל ישתפו פעולה עמי האם הרב צודק, האם לעורר אנשים לבקש ניהול תקין ובשקיפות מלאה נקרא הסתה?
תשובה
איני מכיר את המושג "רב שאינו בעל תעודת הסמכה" רב ביכנ"ס הוא ת"ח שהציבור קיבל אותו כרב. הסמיכה נועדה לאדם שאין מכירים אותו ולכן קהילה שרוצה למנותו כרב זקוקה לתעודה שהוצאה ע"י ת"ח ידועים המכירים אותו ובחנו אותו, לכן איני יכול להתיחס לטענתך. את טענותיך הצודקות בדבר ניהול תקין עליך להשמיע בפני הרב בנחת וכבוד ויש להניח שהוא יתחשב בדעתך.