ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- פרנסה ועבודה
- שאלות כלליות
שאלה
גדלתי על שאיפה למצויינות, השכלה. התחלתי ללמוד באונ’ "בר אילן". נתקלתי בקשיים מבחינה דתית ולכן עזבתי. כשאני הולכת לראיונות עבודה לא מקבלים אותי כי אני דתיה (אני בת 22, נשואה), ומסתכלים עליי עם כיסוי הראש כאילו אני חייזר.
כמעט כל העבודות נמצאות בידי חילונים. אני רוצה ללמוד חינוך לגיל הרך והבעיה שזה 4 שנים, (ימים מלאים) וצריך גם להתפרנס. אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות עם עצמי, איך לשלב חיים דתיים וגם להשתלב בחברה חילונית? אודה לרב אם יוכל לייעץ לי.
תשובה
ראשית עליך לדעת שזאת זכות גדולה לשמור מצוות ולא להתרגש מהלועגים והריקים למינהם. עצתי לחפש עבודה ומגורים רק במגזר הדתי ששם לא יהיו הנהגות ומראה הצניעות למכשול אלא להיפך ליתרון. רק לאחר שתהיי מבוססת מבחינה כלכלית משפחתית ובעלת רמה מדעית גבוהה, אז תתקבלי בכבוד גם בחברה החילונית ובמקום שיצערו או יטרידו אותך יושפעו ממך לטובה.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר























