• שכירות, קניית ומכירת דירה

השכרת צימר לזוג

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז אייר תשס"ז
שאלה
א. אני בעל צימר, ולעיתים מגיעים אלי זוגות המבקשים לשכור את המקום, האם אני חייב לבדוק את טיב קשריהם הזוגיים, כגון אם הם נשואים וכו' לפני ההשכרה, אם כן כיצד לבדוק? ב. האם חילול שבת בתוך הצימר באמצעות כלים ומכשירים שבצימר מהווה בעיה לגבי המשכיר?
תשובה
א. אינך חייב לבדוק, אולם אם ניכר בעליל שהם אינם נשואים, תתחמק מזה. ב. לא, מפני שאתה לא אומר לו מה לעשות, והוא בבחירתו מחלל שבת. הדבר דומה למי שמשכיר דירה לחילוני המחלל שבת, שהדבר מותר מפני שאין הוא אומר לו מה לעשות בדירה.