• שבת ומועדים
  • ימי הזיכרון והעצמאות

להתחשב בקרובים החרדיים?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ד סיון תשס"ז
שאלה
הבן שלנו נולד בח’ באייר. בר המצווה שלו תיהיה בשבת עצמה אך הוא רוצה סעודת מצווה (בנוסף לסעודת מצווה המשפחתית שתתקיים בע"ה בשבת) עם ריקודים ומוזיקה ואנו נשמח לארגן ערב כזה ביחד עם סיום מסכת (של הבן) כדי להיות בטוחים שמדובר בסעודת מצווה. חשבנו להקדים הסעודה בשלושה ימים ולעשות אותה בליל יום העצמאות (מכיוון שאחרת צריך לדחות ב10 ימים, עד ל"ג בעומר, וזו דחייה ארוכה מדי). גיסי (אח של אישתי), חרדי, הודיע לנו שהוא לא יבוא עם הסעודה תתקיים ביום העצמאות (בגלל המוזיקה בזמן ספירת העומר). מה עדיף? לעשות בכל זאת ולהציע לו לצאת בזמן הריקודים ובזמן אמירת "הלל" בתפילת ערבית, או להתחשב בו (ופחות בבן שלנו ובעצמנו!) ולדחות לל"ג בעומר או לתאריך כלל אחר?
תשובה
א. אין הלל בלילה. ב. שיצא בזמן הריקודים. אם כי גם בחוגים חרדיים ראיתי שכשיש בר מצוה בספירת העומר גם אם הסעודה לא ביום הבר מצוה עורכים ריקודים. איני יודע מה המקור למנהג זה (גם ביום הבר המצוה עצמו אין מקור להיתר ריקודים). אם כן גם בלי קשר ליוה"ע יש מקום לריקודים. שיעשה כהבנתו אך בודאי ראוי לחוג את בר המצוה קרוב לזמן הנכון.