• שאלות כלליות

לשון הרע לצורך שידוכים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ז סיון תשס"ז
שאלה
האם זה נכון שהרב צבי יהודה זצ"ל התנגד להיתר של החפץ חיים שמותר לומר לשון הרע לצורך שידוכים, ומה טעמו?
תשובה
אין זה נכון להסתיר מאדם ידיעה שאי ידיעתה עלולה להזיק לו. "ולפני עיוור לא תתן מכשול". מאידך אין לספר על אחר על חסרונותיו ולפגוע בו ולהזיק לו בשידוכים. עם שני הכללים הללו יש לנהוג. ולכן לפעמים נכון רק לומר כדאי להכיר היטב לפני ההחלטה לא לספר יותר. ולפעמים נכון להזהיר במפורש, אך בצורה שתפגע כמה שפחות. ומורנו ורבנו הדריך בכל מקרה לגופו, ואין לעשות מהדרכה פרטית במקרה מסוים כלל כאילו כך תמיד יש לנהוג.