• הכותל והר הבית

נסיעה לכותל - מסוכנת?

רבנים שונים

כ"ד אייר תשס"ג
שאלה
אני מורה בביה"ס ממלכתי דתי בנתניה ואנחנו עורכים ערב להורים בו עליהם לדון בשיתוף עם הבנות בדילמה ע"י קריאת מקורות תומכים. הדילמה שרצינו להציג היא האם להרשות לילדה לנסוע לטיול לכותל בירושלים על אף הסכנה בדבר? ( בחרתי בשאלה זו כיוון שהזדעזעתי לראות שהורים רבים אכן לא מרשים לבנותיהן לנסוע לשריד בית מקדשנו). אשמח אם תוכלו לעזור לי ולכתוב פסק בענין או להפנות אותי למקורות.
תשובה
שאלה זו אינה הלכתית גרידא ואי אפשר לנתק אותה מהמציאות בשטח. וודאי שאסור לאדם להכניס עצמו למקום סכנה מדין "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". השאלה היא מהו מקום סכנה? שהרי גם הכביש הוא מסוכן ולא יעלה על הדעת שנגזור לא לעבור את הכביש, שהרי אם כך - אין לדבר סוף. במקרים כאלו גם הרבנים מתייעצים עם בעלי המקצוע והמומחים לאותו נושא. וכן הדבר גם בנסיעה לכותל, כיון שכוחות הביטחון אומרים שאין בכך שום בעיה הדבר מותר בהחלט והעובדה היא שרבנים מכל החוגים וכל עמך בית ישראל מגיעים לשפוך את שיחם בכותל, וודאי שאין בזה שום בעיה והדבר מותר ואף חשוב בימים אלו. להרחבה בנושא זה