• שבת ומועדים
  • הלכות יום הכיפורים

שיעור אכילה ביום הכיפורים

הרה"ג דוב ליאור

ה תשרי תשס"ח
שאלה
ידועה שיטתו של הרב לגבי גודל כזית (8 סמ"ק). רציתי לשאול מה השיעור לעניין יום כיפורים (כי שם הדין הוא כותבת הגסה ומקובל לומר שזה כזית וחצי)?
תשובה
יש בזה כמה שיטות בין גדולי האחרונים לשער את זה בנפח. יש דיעה ש-32 סמ"ק, הנפח של זה, זה כותבת הגסה. שיעורי חז"ל הם בנפח, ואחר כך אפשר לתרגם את זה למשקל, כיון שלכל חומר יש משקל סגולי אחר. אם לאדם יש כלי שתכולתו 32 סמ"ק ימלא אותו בפירורי עוגה, בדיסה או ברסק של תפוחים. וקצת פחות מזה יאכל בהפסקות של 5 דקות.