• בגינה ובשדה

עציץ שנשבר בשנת שמיטה

מכון התורה והארץ

ה תשרי תשס"ח
שאלה
לאמא שלי יש עציץ גדול בגינה שמכיל צמח טרופי. היום (התחלת שנת השמיטה) היא שמה לב שהעציץ נסדק מרוב שורשים, המים נשפכים החוצה והצמח מתחיל להתייבש. האם מותר לה להעביר את הצמח לעציץ גדול יותר ולהוסיף אדמה כדי להציל אותו. האם יש פתרון אחר? היא מגדלת את הצמח הזה כבר 10 שנים ומאד תצטער אם זה ימות.
תשובה
היא יכולה להעביר את העציץ לעציץ אחר ובלבד שיעמוד באותו מקום, דהיינו שאם יש ניתוק יש להשאיר על ניתוק וכדו', העיקרון לא להוסיף צימוח בעציץ. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי