• נישואין

להתיר קשר ידידותי של בעלי?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"א תשרי תשס"ח
שאלה
אני ובעלי בני 30 חוזרים בתשובה. לבעלי יש ידידה טובה יפיפיה, רווקה בת 30, חילונית, שהם בקשר מגיל 16. הם היו יוצאים ביחד לפאבים ברווקותם כמעט כל יום והיום הם רק מדי פעם נפגשים היא מגיעה למקום העבודה של בעלי ושלי הם יוצאים למרפסת הכניסה יושבים שם על כוס קפה ומשוחחים. בעלי מדבר אליה בחיבה כמו שמדברים לילדה קטנה כי ככה הם רגילים. הוא אומר שהיא כמו אחותו ואין לי מה לדאוג. קשה לי לראות את זה, אז אני הולכת מוקדם הביתה כשאני יודעת שהיא מגיעה למקום העבודה. האם זה בסדר מבחינת הלכה? האם אני יכולה להתיר את הקשר ביניהם? יש לציין שבעלי אדם נאמן. אני אמנם קצת מקנאה אבל אני מדחיקה את זה כי אני לא רוצה לפגוע באף אחד או אחת. אשמח לתשובה כי הדבר מטריד אותי.
תשובה
זה טבעי שקשר זה של בעלך מפריע לך. וטוב היה אילו היה מנתק אותו לגמרי. זה היה גם לטובת הקשר ביניכם וגם לטובת אותה בחורה שהיתה מחפשת את בן זוגה האמיתי ומקימה משפחה. הקשר הזה של בעלך עם אותה בחורה הוא לא לרוחה של ההלכה. גם אם הוא רק של פגישות על כוס קפה.