• חופה וקידושין

קיום שתי חופות

כולל דיינות פסגות

י"א מרחשון תשס"ח
שאלה
בני חי בניו יורק. ברצונו להתחתן עם יהודיה אשר מעוניינת לקיים חופה בניו יורק יחד עם בני משפחתה וחבריה, וחופה נוספת בארץ עם בני משפחת בני. האם הדבר מותר מבחינת ההלכה, ומה החוק אומר לגבי זה? ואם כן, האם יש כללים שונים לביצוע החופות?
תשובה
קידושין וחופה בין איש לאשתו נעשים כמובן פעם אחת בלבד. לאחר נישואין אלו, הם בעל ואשה לכל דבר. חזרה פעם נוספת על טקס החופה כרוכה בברכות לבטלה, והדבר אסור, וגם מהווה זילות במעשה המצוות (שאין הנישואין 'טקס' בעלמא). כמובן ניתן לעשות מסיבת שבע ברכות ברוב עם הדר ושמחה באולם וכו', בתוך שבעת ימי המשתה. בסעודה זאת מברכים שוב את שבע הברכות הנאמרות במעמד החופה. ויהי רצון שיזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה. הרב אחיה ליפשיץ.