• ברית

ברית מילה, שם וסנדק

הרב שמואל הולשטיין

ב טבת תשס"ח
שאלה
בע"ה אשתי צריכה ללדת בן זכר במהלך החודש הקרוב. רציתי לדעת האם אני יכול לשמש כסנדק לבני? (אבי נפטר ואני עדיין בשנת אבל ולצערי חמי לא שומר מצוות ומתנהג יותר כמו גוי מאשר יהודי ואני לא מתלהב לתת לו להיות סנדק). חשבנו לתת לילד את השם אור-יוסף (שם אבי ז"ל הוא יוסף), האם זה שם ראוי ? רציתי לדעת מה החשיבות של סנדק ? הבנתי שהברכות שהוא מברך נחשבות למשהו גדול וחזק.
תשובה
הטוב ביותר הוא לתת לכבד בסנדקות תלמיד חכם וירא שמים. אולם אתה יכול גם לשמש בסנדקאות אם זה רצונך. מקובל לומר כי סנדק הינו כמקריב קטורת על גבי המזבח, והיות והוא מתברך מכך מאוד, באים אחרים ומבקשים ממנו כי ישתף אותם ויכלול אותם בברכה ואכן כך נהגו רבים מגדולי ישראל לברך את הבאים לאחר ששימשו כסנדק. לגבי השם כדאי לפנות ללשכת הראשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א על מנת שייעץ לכם בעניין.
הרב שמואל הולשטיין