• תרומות ומעשרות - כללי

חיוב תרומות ומעשרות בחבל לכיש

הרה"ג דוב ליאור

ט שבט תשס"ח
שאלה
האם מושבים הנמצאים בין קרית גת לאשקלון, כדוגמת המושבים בחבל לכיש, עוצם, נהורה, זוהר וכן מושבים שבתחום המועצה האיזורית שפיר, כדוגמת היישוב אבן שמואל, חייבים בהפרשת תרומות ומעשרות בברכה או בלא ברכה או שאינם חייבים כלל?
תשובה
ברור שחייבים, עד אשקלון אין בעיה. כל הבעיה מתחילה בדרום, אם זה היה כיבוש עולי בבל או לא. אבל עד אשקלון אין בעיה. יש כאלה שמתחו קו מאשקלון לבאר שבע, וכל המושבים שנמצאים בפנים מפרישים. השאר מפרישים בלי ברכה.