• שאלות כלליות

נטילת ידיים של שחרית וכיוב’

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אדר א' תשס"ח
שאלה
א. במקרה ואדם (גבר או אישה) קמים משינה באמצע הלילה או בבוקר לשם התפנות, האם עליהם ליטול ידים לפני כן, האם יש בכך משום השהיית נקבים? ב. אשמח לשמוע על הטעם לקביעת המרחק שאדם רשאי ללכת טרם נטל את ידיו בקומו, על ד’ אמות. ג. האם מותר להשתמש במי נטילת ידיים (של שחרית, אחר התפנות, במגע במנעלים וכו’) בכדי להוריד מים בשירותים (מטעם של חסכון במים)?
תשובה
א. לא, זו לא קימה גמורה. ב. ד' אמות נחשבות לרשותו המצומצמת של האדם כי זו קומתו ותוך ד' אמות הוא לא נחשב כמי שיצא מרשותו הקודמת. ג. כן