קשר בין חילוני לדתיה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ד תמוז תשס"ח
שאלה
בן זוגי ואני נתקלים בבעיות ומחלוקות רבות בנושאי דת ומצוות. הוא בחור חילוני לחלוטין, אך לומד ויודע, שואף ומתקדם אל עבר הדת, אומנם אמר לי בפירוש כי הוא לא רואה עצמו "חוזר בתשובה" אבל בהחלט מוכן ורוצה לחיות חיי דת. אני בחורה מבית דתי, גדלתי בחינוך דתי, משפחה וסביבה דתית. היה לי משבר גדול בדת, תקופה של כשנתיים שפרקתי מעלי עול תורה ומצוות, עשיתי כמעט כל דבר אפשרי שאסור. היום, והמון בזכות בן הזוג, אני חוזרת אט אט אל דרך הישר, מנסה למרות שזה קשה יותר כעת לעשות יותר, ושואפת לעוד ועוד. ישנם קשיים רבים, אך עם זאת אנחנו מאוד אוהבים, לומדים המון יחד, ומעלים אחד את השניה בכל תחום שהוא. אך עדיין, למרות שכביכול התחלנו מאותה נקודה, אני יודעת יותר, ההלכות מוכרות לי, וקצת יותר פשוט לי לחזור לזה, אני רוצה לעשות הכל במהירות רבה, מה שהוא עוד לא יודע אפילו, ואומר שהוא רוצה ללמוד, אבל זה קשה וזה מאוד מאוד לאט. שאלתי היא, האם להמשיך להרים אחד את השניה יחד, או כל אחד לחוד, משום שהרבה פעמים אני מוצאת את עצמי נתקלת במצבים שמורידים אותי מעט ברמה דתית, אבל אני "מתירה" לעצמי, משום שאני טוענת שזו "ירידה למטרת עליה"... כיצד עלי לנהוג? האם להמשיך את הקשר, בידיעה שזה מעכב אותי מעט אך מקרב אותו יותר, או להתחזק לחוד?
תשובה
יותר נכון שכל אחד יתקדם בקצב שלו. את לא צריכה לעכב את התקדמותך ולהמתין לבחור. גדולים בעלי תשובה עליך לשאוף לא רק לחזור למקום שהיית מקודם אלא לעלות יותר ולהפוך את את הירידה למנוף לעליה גדולה.