• מוסר מלחמה

מניעת חטיפת חיילים

הרה"ג דוב ליאור

י"ח תמוז תשס"ח
שאלה
שמעתי שיש פקודה בצבא שאומרת שכאשר מתבצעת, ח"ו, חטיפת חייל יש לעצור את החטיפה בכל דרך שהיא ואף ע"י הריגת החייל. האם הדבר נוגד את חוקי התורה, ולמה? טענת המתירים היא שאל"כ ישחררו מחבלים עבור קבלת החייל.
תשובה
אני לא עסקתי בנושא הזה. על פניו, לא נראה לי שמותר להרוג חייל בשביל שלא יפול. אמנם שאול ביקש מנושא כליו שיהרוג אותו משום שלא רצה ליפול ביד הערלים, מאחר ולא ידע אם יעמוד בעינויים, אם כן מותר לפעמים לאדם לפגוע בעצמו, אבל שתהיה הוראה קבועה כזו - לא נראה לי נכון.