• כיבוד הורים וקיום מצוות

בן יחיד לאמא חולת סרטן שמתעלל בה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ח אב תשס"ח
שאלה
אחותי חולת לוקימיה, אחרי מספר טיפולים כימותרפיים והשתלת מח עצם מתורם זר. אחותי רווקה ואמא לבן חייל. לאחרונה, החלה הבן בדרך של חזרה בתשובה. הכל מקובל עלינו, זו בחירתו ומכבדים אותו בכל דרך שיבחר. האם נכון הדבר, שהבן אמור להגיד קדיש על אמו, מאחר שהיא יהודיה חילונית? האם נכון הדבר, שהבן הולך לבית כנסת אחרי ולפני שהוא מקלל את אמו השכם וערב, וכאשר הוא בבסיס - מתנער כי כועס עליה, ואני לא מדברת על אדם רגיל - אני מדברת על חולת סרטן(!) שהבדיקות האחרונות לא נראות טוב, עדיין אין תשובה סופית לגביהן, אבל - האם זוהי דרכה של תורה? זו מצוות כבד את אביך ואת אמך? להתעלל באמא במצב כזה? יום ולילה לגרום לה לבכות ולסבול, בכל מפגש עמו הוא רב איתה ומקלל, מה שגורם ללחץ דמה לעלות - והיא מסרבת לקחת תרופות, למרות שזה עלול לעלות בחייה? זו הדת שלנו? אלה 10 הדיברות ההן? זו דרך חזרה בתשובה? כתיבתי זו כאן היא, כיוון שהבן המדובר מקושר לאתר זה ומכאן מקבל את ההשראה!!!
תשובה
אני לא מניח שהבן מקבל מאתר זה הדרכה לא לכבד הורים. ואם יש לבן קשר לאתר הייתי מבקש שהוא יפנה אלי אשמח לשוחח איתו אולי אוכל לסייע לפתרון הבעיה.