• הלידה ומה שאחריה

פדיון הבן

הרב גדעון ויצמן

כ"ד תשרי תשס"ט
שאלה
חברתי היתה בהריון אך העובר נפל 42 יום לאחר הטבילה. כעת היא בהריון עם בן ורציתי לדעת, אם בעז"ה תהיה לידה רגילה ולא ניתוח,האם היא יכולה לעשות פדיון. אני יודעת שאחרי 40 יום זה נחשב עובר ולכן אין פדיון, אך רציתי לשאול פוסק כי אם אכן יש אפשרות לעשות זו מצווה וגם זה ימנע הרבה שאלות לא נעימות. אציין שהאמא היא ספרדיה (חצי מרוקאית וחצי טוניסאית) אך האבא הוא אשכנזי.
תשובה
השאלה מורכבת כיון שלא יודעים כמה זמן העובר התפתח ויכול להיות שהוא אכן נפל ביום מסוים אך הפסיק להתפתח זמן מה לפני כן, לכן כדאי לבדוק אם יש בדיקות רפואיות שיכולות לאמת גיל העובר ואז לפנות לרב שיפסוק לגבי פדיון אם או בלי ברכה.