• המתנה ביניהם

ספק דרבנן לקולא

הרה"ג דוב ליאור

ח מרחשון תשס"ט
שאלה
אם יש לי ספק בזמן ההמתנה בין בשר לחלב (וידוע לי שההמתנה עצמה תוקנה ע"י חכמים), ואין לי דרך לברר את התשובה מסיבה כלשהי - האם מותר לי להקל? שהרי ספק דרבנן לקולא! כמו כן, האם לאדם רגיל שאינו רב ואינו איש הלכה מותר להשתמש בכלל זה, או שכלל זה ניתן רק למורי הלכה?
תשובה
מותר, שהרי ספק דרבנן לקולא. לא נראה לי שצריך להחמיר בזה. הכלל "ספק דרבנן לקולא" הוא לכולם אם אדם נקלע לספק ובתנאי שמשתמש בו בתבונה, לא שלא ילמד ויגיד שהכל לקולא.