• פיקוח נפש ומחלות סופניות

איך מכינים אדם גוסס למותו?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ט תשרי תשס"ט
שאלה
איך מכינים אדם גוסס למותו? הוא מאוד בטוח באנשים האוהבים אותו, שנמצאים סביבו. אך נופל ברוחו, מאוד מפוחד כשחושב על רגע המוות ומה שנמצא אחרי המוות. אני רוצה לחזק אותו ולעודד אותו. איך אוכל בעזרת דברי חכמים, תורה, תפילה לעשות זאת?
תשובה
צריך לדעת להודות לד' על כל רגע של חיים. ולנצל כל רגע, כי אף אחד לא יודע מה עתיד להיות. כמובן טוב לדבר איתו דברי אגדה על מעשי חכמים ומדותיהם. ולזכור שכל מה שד' עושה הוא לטובה.