• שאלות כלליות

שיחה עם בן לצורך חיזוקו

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"א מרחשון תשס"ט
שאלה
אני בחורה בת 20, ויוצא לי להעביר שיעורים פרטים למישהו דתי בן 17 שלא חזק כ"כ מבחינה רוחנית מכוון שהוא לא לומד בשום מסגרת (לא בישיבה ולא בתיכון רגיל). שנה הבאה הוא מתכוון להתגייס - בלי הסדר ומכינה, למסלול שדי בעייתי לדתיים, ולא הצלחתי להניע אותו מכך. האם אני יכולה לדבר איתו על דברים שהם מעבר לצורך (לימודים) - העוסקים ברוחניות. אני יודעת שיש לי השפעה עליו, וגרמתי לו להתחזק בהרבה דברים (אני לא בטוחה שיש עוד אדם שמשפיע עליו בקטע הרוחני), אך מצד שני יש את האיסור של "אל תרבה שיחה עם האישה" שמתנגש. מה עליי לעשות? תודה רבה על מלאכת הקודש שאתם עושים...!
תשובה
אם את סבורה שיש לך השפעה טובה על הבחור ובשיחות מועטות תוכלי לכוון אותו להתקשר עם איזו דמות רוחנית שתחזק אותו יש מקום לעשות זאת.